torsdag 31 januari 2008

Stekt strömming

Lillebror upplyste oss om sina misslyckade strömmingar strax före jul. Dags att föra in ett recept på denna underbara, billiga, underskattade maträtt. Det går så hysteriskt snabbt att tilllaga och det är framför allt gott.

Stekt Strömming för två personer

10-15 strömmingsfileer
Vetemjöl
2 Ägg (lätt vispade)
Ströbröd
Kryddor

Klipp av ryggfenan på de rensade fileerna och skölj av dem. Torka av lite lätt med hushållspapper eller handduk. Vänd fileerna i tur och ordning i mjöl - ägg - ströbröd. I ströbrödet kan ni blanda lite smarriga kryddor som du tycker om. Jag blandade i dill och citronpeppar. Andra kryddor som fungerar är gräslök, kummin, kryddpeppar. Experimentera lite, det blir roligast så.
Stek strömmingarna i smör ca 1-1/2 min på varje sida. Servera till kokt potatis och tillbehör. I mitt fall hade jag rödbetor och brynt smör som tillbehör. Andra tips är Creme Fraiche med stenbitsrom eller kryddor, majonäs blandat med kapris eller rumstempererat smör vispat fluffigt med kryddor....det är upp till din fantasi.//Storebror


Inga kommentarer: