fredag 4 januari 2008

Senap

Kanske hade varit mer lämpligt att kasta ut detta recept innan jul när senap har sin högkonjunktur. Jag tillhör dock de som tycker att senap alltid är aktuellt. En väldigt trevlig krydda/tillbehör, som har en mängd olika användningsområden. Här följer ett enkelt grundrecept som tillåter dig att experimentera med kryddor.

Senap


1 påse bruna senapsfrön

1 påse gula senapsfrön
1 dl Äpple el Vitvinsvinäger

Rapsolja
Socker
Kryddor

Blötlägg senapskornen i vinägern över natten. Kör blandningen i mixer eller med stavmixer samtidigt som du tillsätter oljan. Smaka av med socker och evetuellt lite Colemans senapspulver(för att få lite mer senapssmak). Nu är det bara att krydda på. Honung(som på bilden) kaffe, sprit, vispgrädde(för fluffigheten), dragon, curry, timjan, chili. Experimentera dig fram och smaka av eftersom. Tipsa oss gärna om ni kommer på några ovanligt lyckade kombinationer. När senapen är helt ny så är den väldigt skarp och besk i smaken. Det tar ungefär en vecka innan alla smaker har gift sig senapen är perfekt.//Storebror

Inga kommentarer: