torsdag 24 januari 2008

Brödsåg

Japp det heter brödsåg, inte brödkniv. Trots namnet är denna sorts kniv inte exklusivt anpassad för bröd utan fungerar även ypperligt till mogna tomater, grov fisk och gud förbjude frysen mat. När man nu bor i den vackar huvfudstaden så är det lite lättare att komma över bröd av kvalite. I och med detta ställs man inför helt nya problem. Oftast har de riktigt smakrika och attraktiva bröden en hårdare skorpa med ett fluffigt inre. Har alldeles för ofta kämpat med mina vanliga knivar vilket har resulterat i en hög smulor och ynkligt ihoppressade "skivor".Kännetecknet för en bra brödsåg är precis tvärtom, perfekta fluffiga skivor med minimalt smul.
I vanlig ordning har vi snöat in på ämnet för att hitta den ultimata brödsågen. Startfältet är nu reducerat ner två alternativ. Franz Güde (th) - En riktig stor tysk fogsvans. Smidd enligt konstens alla regler. Shun Classic (u) - Japansk elegans i 65 lager damaskerat stål. Sjukt snygg!
Det lär bli en delikat process att få J med någo
n av dessa. Måste nästan bevisa att kniven bakar brödet åt oss för att det ska vara motiverat. Mitt ess i rockärmen är tjatige Ronny som ska till New York i Mars. Den låga dollarn gör att knivarna håller halva priset jämfört med Sverige//Storebror



Inga kommentarer: