Vi blir bjudna hem till min kusin på en spontan middag. Tar på mig att fixa förrätten samt lite vin. Ser att Daglivs har kampanj på musslor och drar således ett ess ut rockärmen i form av "Musslor på tjatige Ronnys vis". Egentligen en variation på den enkla klassikern Moules marinieres". Tilllägget fick det av mig när min kompis Ronny tjatade på receptet en hel dag.
Ultraenkelt och lätt att variera....Servera med ett skummigt veteöl, smörig Chardonnay eller min favorit, torr sherry.// Storebror
"Musslor på tjatige Ronnys vis"
1 nät musslor till 4p, förrätt. 2 nät till 4p, varmrätt
Skölj och putsa musslorna under rinnande vatten, släng de som ser trasiga ut.
Vill man vara lite dekadent så går det bra att ställa fram hela grytan på bordet och låta dina gäster plocka musslorna med händerna. Vill man vara mer "fin", fördela musslorna snyggt i VARMA djupa tallrikar och slå på soppan. Garnera med strimlad persilja.
Överbliven soppa kan man reducera ännu lite till, släta med en klick smör och använda som sås till fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar