söndag 9 september 2007

Crema e funghi

Hade besök av K och J i fredags. Ett utmärkt tillfälle att slänga ihop en pastarätt. Det blev en krämig svampsås serverad med tagliatelle. Hittade receptet när jag läste en gammal Gourmet från -86. Jag kände att det saknades något, så en bit rökt sidfläsk åkte ner i såsen.
K och J var nöjda, det kan ha varit ölen som gjorde dem så glada. I alla fall här kommer den.


Crema e funghi

600 gram Champinjoner, grovt skurna
2 Vitlöksklyftor, krossade
1 dl Persilja, hackad
50 gram Rökt sidfläsk
4dl Grädde
Smör att steka i, Salt och Peppar

500gram Tagliatelle

Fräs champinjonerna i smör med vitlöksklyftorna och fläsket. Plocka bort vitlöken ur pannan. I med grädden och rikligt med svartpeppar. Låt småputtra i fem minuter. I med persiljan, smaka av med salt.
Blanda med pastan, servera med färskriven parmesanost.

//Lillebror

Inga kommentarer: