fredag 7 september 2007

Agra Tandoori

J jobbar över på sitt välbetalda halvstatliga jobb. Jag cyklar hem från mitt underbetalda halvstatliga jobb. Är dock på bra humör då jag vet att det vankas restaurang ikväll.

Vi går till Agra TandooriHantverkargatan. Inklämt mellan tvivelaktig pizzeria och sunkigt husmankostrestaurang. Stolar och bord ser ut att vara fyndade från försäkningskassans konferenslokaler, dukarna har okänd skotsk klanmönstring. Givetvis är allt pyntat med "autentiska" indiska prydnader samt en sitar som plinkar i bakgrunden.

J väljer Lamb Korai medan jag tar Chicken Bhuna. Noterar att stor fatöl kostar endast 30kr, vilket gör Agra till ett ypperligt "ta-några-öl-ställe".

Lamb Korai serveras i liten gjutjärsgryta som bubblar och fräser effektfullt. Små möra bitar av lamm i en tjock medelstark sås. Brukar vara tveksam till lamm på billiga indier då det brukar servera seniga klumpar. Icke här, ultramört. Identifierar strimlor av färsk ingefära i den ovanligt tjocka såsen, och blir särskilt förtjust i den brända/rostade smaken som gjutjärnsgrytan avger.
Chicken Bhuna är inte lika mustig, en skarpare smak med mycket koriander. Liksom lammet är bitarna av kyckling ganska små men inte en sena och perfekt saftiga.

Mycket nöjd med kvällen restaurang. 285 kr för två varmrätter, naan och varsin starköl måste betraktas som ett fynd/ Storebror


1 kommentar:

J sa...

Välbetalt jobb....hrmm.
Allt är relativt.