Stuvad sötpotatis
En liten rödhårig fågel kvittrade om bristen på vegetariska alternativ i bloggen. Jag är egentligen emot strikt vegetariska rätter, men måste nu på senare tid erkänna att vissa rätter gör sig väldigt bra utan inblandning av kött eller fisk. Denna rätt var faktiskt till en början tänkt som en gryta tillsammans med fläskfilé, men när vi åt den så var det nästan så att man petade bort köttbitarna.
Stuvad sötpotatis
1st stor sötpotatis
1st stor rödlök i båtar eller tjocka skivor
2 klyft vitlök i tunna skivor
Grädde eller veg grädde som precis INTE täckerLite Cayenne
Lite salt
Lite pepparLite hönsfond (kan utaslutas)
Skala potatisen och skär den i munsbitar ca 2x2cm. Fräs bitarna och löken på medelvärme så att de precis får en liten stekyta. Använd smör eller rapsolja. Dra i lite Cayenne, och som vanligt kryddor du tycker om. Skruva ner plattan ett snäpp, slå på grädden och ev fond. Låt det småputtra tills du kan känna med en gaffel att det precis INTE är klart (ska kännas som vanlig kokt potatis) Dra av grytan från plattan och låt det gå klart på eftervärme i ca 5min. Smaka av med salt och peppar. En stor potatis räcker som tillbehör till en huvudrätt. Fungerar till allt, även ensam med fluffigt ris, en sallad eller cous cous//Storebror
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar