tisdag 28 oktober 2008

Ankfett

En av "grundfetterna" säger Lillebror. Trots detta enkla faktum har ingen av oss lyckas fantisera ihop, tillreda och dokumentera något recept med denna stapelvara. Vi har båda var sin burk ruvandes i skafferiet, väntandes på ett "rätt tillfälle". Vi vet ju alla att rätta tillfällen dyker aldrig upp.

Därför utlyser jag en utmaning till Lillebror att vara först med att sprätta burken och låta fettet flöda. Kanske kan någon av våra enoooorma mängd läsare komma med lämpliga (seriösa) förslag. Är förslaget bra så lovar jag att någon av oss använder det.
Såja Lillebror, nu kör vi...............//Storebror



8 kommentarer:

Andreas sa...

Ugnsstek potatis i fettet. Blir sjukt gott.

Patrik sa...

Men herregud Andreas: det absolut bästa sättet att göra av med en hink ankfett är att sänka en griskind eller grissida i den och låta det hela baka i ugnen på runt 100 grader i ett dygn eller två.

Andreas sa...

Jo förvisso sant patrik. Men om man ska börja någonstans så tycker jag att potatis blir sjukt bra med ankfettet. Om man nu inte känner för att confitera i två dygn. Vildsvinshals blir också gott om man confiterar i ankfett under natten, låter rinna av och sen steker.

Jessica sa...

confit på anka eller fläskkött. Sedan steker man potatis i fettet.

Andreas sa...

Jessica, helt sant.

Patrik sa...

majoriteten sägare alltså "confit, confit, CONFIT!"

Anonym sa...

Nu jävlar ska jag bräcka brorsan!

Anonym sa...

Steka potatis. Och sen kan man steka ägg på riktigt het v'rem så att de nästan blir friterade. Vansinnigt gott med grön tabasco.