onsdag 22 oktober 2008

Pressgurka

Ett levande bevis på hur snabbt det går att göra rolig mat på kort tid. Nu blir det masstillverkning av inlagd gurka i fortsättningen. Det är så töntigt enkelt att det är nästan en skam att man fortfarande använder köpes.

Pressgurka

1 Gurka
Lite salt
Lite vitpeppar
2 msk Ättika 12%
1dl Vatten
2krm Salt

Skiva gurkan tunt med tex en osthyvel. Skalad eller oskalad spelar ingen roll. Salta gurkskivorna, blanda runt dem och lägg dem i press ca 30min. Använd tex en tallrik med några mjölkpaket som tyngd. Värm en lag bestående av vatten, ättika, socker, salt och vitpeppar. Häll av vätskan som släppt från gurkan och placera dem i lämplig burk. Häll över den svalnande lagen och låt stå i kylskåp några timmar. Super till stekt strömming eller som topping på din leverpastejmacka.//Storebror

Inga kommentarer: