Smakrika dumplings
250g Fläskfärs, ca25 dumplings
4st finhackade små vårlökar eller 1/2 finhackad purjolök
sambal oelek efter smak
en stänk mörk soja efter smak
en stänk sesamolja efter smak
salt efter smak
1/2dl kallt vatten
wontondeg i färdiga ark (finns frysen, asiatiska affärer)
Detta är endast ett grundrecept som smakar utmärkt. Du kan som vanligt blir resultatet roligast när du experimentera med kryddor efter egen smak. Jag kommer i framtiden att pröva med finhackade räkor eller fiskfärs.
Blanda allt utom wontonarken till en smet och låt vila i kylen 30min. Blöt händerna när du jobbar med wontonarken så blir de smidigare. Placera en teskedstor klick smet mitt på varje ark, vik upp hörnen och snurra ihop dem samtidigt som du nyper ihop. Lite knixigt i början, men man lär sig snabbt.
Använd en stekpanna eller en stor gryta som har lock. Värm upp pannan med lite olja och fräs försiktigt dina dumplings sida vid sida på medelvärme tills de är lätt gyllenbruna i botten. Häll på 1/2 glas vatten och lägg på locket. Det tar ungefär 5-6 min för dem att ånga klar. Lägg inte ner för många i grytan/pannan samtidigt, de lätt kladdar lätt ihop.
Lägg upp på snyggt fat, strö över fint strimlad koriander, finhackad chili och överbliven vårlök. Servera mitt på bordet och dippa i ljus soja och/eller sweet chilisås//Storebror
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar