Nyckeln till den härliga sältan ligger utan tvekan i sardellerna, annars är det ganska fritt fram att leka med kryddningen.
Kryddiga köttfärsbiffar
500g Nötfärs
1 Ägg
1 msk yogurt el fil (inte nödvändigt)
1 msk ströbröd (inte nödvändigt)
4st finhackade sardellfileer
1/2 msk kalv- el oxfond (inte nödvändigt)
salt o peppar
Kryddor du tycker om
Till såsen:
1 burk krossade tomater
3st vitlöksklyftor, fint hackade
1-2 lökar du tycker om (röd, gul eller charlotten)
1/2msk soja (inte nödvändigt)
1/2msk kalv- el oxfond (inte nödvändigt)
2 msk Creme Fraiche (inte nödvändigt)
Blanda alla ingredienser för biffarna. Yogurt, ströbröd och fonden är inte nödvändigt men ger mer smak och binder smeten bättre. Låt färsen vila i kylen 10-15 minuter, då binder sig smakerna bättre.
Rulla köttbullar i valfri storlek som du sen lätt plattar till biffar. Stek i smör och olivolja eller något av dem. När biffarna är brynta på båda sidorna, men fortfarande röda inuti, släng i vitlöken och övrig lök. Låt löken få färg, tillsätt de krossade tomaterna, sojan, fonden. Puttra i 5 min och rör försiktigt i creme fraichen just innan servering om du vill ha lite krämigare sås. Till kokt eller ungsrostad potatis.//Storebror
1 kommentar:
Ok, verkar bra... Men var går gränsen mellan en köttbulle och en köttfärsbiff? :-)
Skicka en kommentar