tisdag 29 mars 2011

Gör det äkta eller gör det inte alls.

Har du någonsin hört någon säga eller sagt själv: - Jaja, jag vet att det inte är äkta men detta är min version. Skamligt nog har meningen hoppat ur min mun flera gånger. För att göra saken värre har jag även flera gånger hävdat att det är äkta, när det i själva verket inte är det.
Förvirrande?
Jag pratar om de maträtter som förvanskas och misshandlas för att passa svenska smaklökar. Kina, Italien, Mexico är bara några få av de länder som har fått se sina stolta rätter förvanskas. Nej, det ska inte vara banan på pizzan, bönor i chilin (inte köttfärs heller). Får ni för er att vara internationella i er matlagning så respektera de äkta recepten.

Detta är inte m
in version av en Carbonara.....detta är en äkta Carbonara

Pasta (valfri men ta för all del spaghetti eller penne. I Rom serverad de Tortiglione)
2-3 Äggulor
Guanciale eller Pancetta (vet du inte vad det är så ta reda på det)

Pecorino romano
Svartpeppar
Olivolja

Medan pastan kokar al dente i ordentligt saltat vatten steker du fläsket i oljan nästan knaprigt. Häll av pastavattnet och blanda allt på het platta. Peppra grovt (givetvis från kvarn) och strö över lite ost. Servera med hembakat bröd. //Storebror


1 kommentar:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack