Föreställ er följande scenario: fru/flickvän är på tjänsteresa, kvällens middag ska gå fort att tillaga och du vill samtidigt utnyttja det faktum att du kan äta sådant som fru/flickvän inte är så förtjust i.
Koka potatis och ägg. Ta fram din japanska superkniv och hacka rödlök så fint du förmår. Öppna en burk matjesill (givetvis hela fileer). Arr ingredienserna som på bild.
Är det som en förrätt till gäster så föreslår jag snyggare upplägg på större tallrikar. Strö även på lite finhackad dill och gräslök om du har hemma. Bryn en rejäl klick smör i tjockbottnad panna. Häll smöret över hela kalaset och severa med en iskall samt knäckebröd och västerbottensost/Storebror
P.S. Vänta nu! Brynt smör, vad är det? Det är som det låter. Bryn smör på medelhög värme tills den blir gyllenbrun, luktar nötigt och det bildas svarta prickar i botten av pannan. Pretton silar bort prickarna och det skum som bildas. Jag låter det vara kvar då det ser rustikt ut och förstör inget av smaken. Förhöjer alla fiskrätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar