måndag 21 mars 2011

Enkel lördag i Norrland

För er som har noll inspiration en lördagkväll kommer här ett tips. Lite pretto men ack så gott. Tillhör du den lyckliga kategorin som bor i Luleå eller i närheten så är allt fixat i ett nafs. Fredag efter jobbet (eller i mitt fall, efter babysång) så styr du dina steg till Simon Laitis Hemmagastronomi i Norra hamn (för stockholmare gäller Östermalmshallen). Välj ut lämplig bit hängmörad oxe/biff/entrecote och be den trevliga flickan bakom disken (eller Simon själv) skära ut två rediga bitar. När du ändå är igång välj även ut en bit smakrik ost samt något gott från charken.

Låt köttet ligga framme ett bra tag i rumstemp innan du steker. Förslagsvis kan du och din käraste hälla upp var sitt glas rött och smaka på osten medan ni väntar på att köttet mognar. Stek på hög värme 2 min på varje sida i smör och olja. Salta, peppra. Vila några min för att få den perfekta röda kärnan. Riktiga köttätare serverar köttet "Blue, dvs rullar den på högkant över en het stekpanna, klart!
Servera med en tomatsallad med tunt skivad rödlök och en hemmagjord bea. Något mer behövs inte!/Storebror

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var på tiden!