söndag 10 februari 2008

Böngryta

"Jättehäftigt att koka bönor själv, men hur använder man skiten då" Helt rätt, det går inte att skryta om eget bönkok om de bara ska stå i kylen och ruttna bort. Här är ett recept som jag har modifierat om lite . Orginalreceptet heter "Vit chili med bönor" och kommer från Lisa Förare Winbladhs kokbok "Krydda!" Då jag tillhör den konservativa sorten som anser att chili är chili och inte går att ändra efter eget behag, så kallar jag det helt enkelt "Böngryta"

Böngryta 4p


Så mycket bönor du vill ha ( i detta fall kokade jag dem i korianderfrön, kanel, spiskummin och chilipulver)

2 st Kycklingfileer skurna i munsbitar

1 st Gul paprika medel hackad

1st Banancharlottenlök fint hackad (går bra med vanlig)

2 st Vitlöksklyftor fint hackade

1 st Fä
rsk chili fint hackad
1/2 msk Hönsfond

2,5 dl Matlagningsgrädde


Fräs paprikan, vitlöken,charlottenlöken och chilin i lite olivolja så att löken precis får lite färg. Slå på fonden, 1dl vatten och grädden. Låt koka ihop några minuter. Vänd ner kyckligen och så mycket bönor som du tycker om. Puttra några minuter tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar. Servera i djupa skålar toppat med lite chutney.// Storebror

Inga kommentarer: