lördag 15 december 2007

Fredagsmiddag del 2: Svärdfisk

Detta var något av det godaste och enklaste jag har gjort. Fräscht med rena smaker och själva essensen av italiensk matlagning. Har man spännande råvaror av kvalité så behövs det inte så mycket för att det ska bli fantastiskt, "Less is more". Receptet är ogenerat rippat av Jamie Olivers Italienska kokbok, men alldeles för bra för att inte sprida vidare.

Svärdfisk med supersås


Serverar 4p

600g Svärdfisk (4 skivor a 150g)

1 pressad
citron
3st tunt skivade vitlöksklyftor

1 kvist repad färsk mynta, grovt skivad
1 kvist repad färsk oregano, grovt skivad
Olivolja, 3ggr den pressade citronen

Pressa ner citronen i en skål, häll på olivoljan salta peppra och vänd ner örterna och vitlöken.
Grilla eller stek fisken i en ultrahet panna, 1 min på varje sida. Fisken skall vara lite rosa i mitten. Lägg upp fisken på varma tallrikar och ringla råsen över. Det går att servera ev en enkel risotto till detta eller kanske hastigt stekt färskpotatis. Behövs egentligen inget tillbehör, supergott i all sin enkelhet. Fungerar till all stor fisk som tonfisk och haj// Storebror


Inga kommentarer: