onsdag 14 januari 2009

Currystekt fisk

Väldigt slapp och slö över jul. Storslagna planer att blogga om otaliga julrecept glömdes snabbt. Att vara hemma norrland är så avslappnande. Jag har inte legat på latsidan när det gäller julmat, jag har bara inte orkat skriva om det.
Nåja, nu är jag igång igen och vi kör igång med lite antijulmat. Kom på det väldigt plötsligt under en kvällspromenad på väg hem från jobbet så det behövs några fler tilllagningstillfällen för att få till det ordentligt. Valet av fisk var lite tveksamt (sej var billigt den dagen och jag var snål), troligtvis fungera det bättre med någon slags plattfisk. Skrubba eller spätta!


Currystekt fisk med Bulgur och linssallad

1-2 filéer av vit fisk (helst skrubba eller spätta)
Grovt rågmjöl
Lite curry
rejäl klick smör
1dl bulgur
1 burk gröna linser
1 rödlök, grovt hackad
1 röd paprika, grovt hackat
Olivolja, salt, peppar

Koka bulgur enligt anvisningar i saltat vatten. Medan du väntar, vänd fisken i rågmjöl och hetta upp en stekpanna. Smält en ordentlig klick smör och pudra i cyrryn. Låt cyrryn bryna några sekunder innan du lägger i fisken. Stek någon minut på varje sida samtidigt som du öser fisken med det smälta cyrrysmöret. Lägg i en ungsform och låt vila i ugn på ca 100grader. Medan fisken går klart sköljer du av linserna i vatten och vänd ner dem i den den färdiga bulgurn. Fräs lök- och paprikahacket. Vänd även ner det. Ringla över lite olivolja, salta, peppra och blanda försiktigt. Jag toppade serveringen med lite superstark chilisås. Tror även att det kan var gott med en svalkande yogurt- och myntadressing. Experimenten fortsätter...//Storebror

Inga kommentarer: