Fet dansk sill, lax, varm gräddig leverpastej, äggröra och knaperstekt bacon är endast en droppe i havet av de pålägg som kombineras. Låt fantasin skena. Den enda regeln är att brödet absolut inte får synas.
Under vår weekend i Helsingborg tog vi givetvis färjan över till Helsingör för att äta. Efter lite letande så hittade vi Café Olai sov visade sig vara helt ok.
Givetvis skulle jag vara värst och beställde in två smörrebröd. Christiansösill och Leverpastej med bacon. Christansösill är ungefär som matjessill men med dubbelt så mycket smak. Fick den serverad med ett mindre berg av kapris, en äggula, lök och sallad. Leverpastejen var grovt grynig, krämigt rinnande och varm. Till detta en generös näve hårt stekt bacon.
Grov pastej med knaperstekt bacon
Jaja, inte det nyttigaste men helt garanterat det godaste. Detta har återigen dammat av min plan att göra egen pastej till julbordet.
Nu gäller det bara att så snabbt som möjligt hitta till Nybroe i Östermalmshallen eller Jacobs krog för att stilla min smörrebrödshunger// Storebror
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar