fredag 8 augusti 2008

Asiatisk helg del 2

Fortsätter vår asiatiska helg med ett fläskexperiment. Tanken kom faktiskt initialt från Lillebror som funderade på om man skulle prova fritera det långkokta/bakade sidfläsket som vi båda tycker om. Då Lillebror har varit upptagen av jobb och intressen i öst så blev jag först.
Började med att besöka Asian Supermarket på Olof Palmes gata 12 i Stockholm. Där sprang jag på den ingrediens jag länge försökt hitta användningsområden till - Panko. Det är ett grovt ströbröd som består av vitt bröd utan kanter.


Började med att i vanlig ordning baka en bit sidfläsk i ugn. Här sprack det för mig. Missförstå mig inte, det smakade kanon men jag kunde ha gjort det bättre.
1. Måste hitta bättre sidfläsk, gärna orimmat
2. Stressade lite och körde biten i ugnen 2h på 100 grader. Bättre hade varit 70 grader och 4-5h.

Detta hade resulterat i ett ännu mörare resultat och lite mindre sälta. Men som sagt, i denna version var det väldigt smakrikt och gott.
Linda in det färdigbakade fläsket i folie och låt det "sätta sig" i kylen över natten. Dagen efter skivar du fläskbiten i 0,5cm tjocka skivor och rulla i en blandning av vetemjöl och valda kryddor (jag tog chili). Vänd i vispat ägg och pankobrödet. Värm olja (raps) i en tjockbottnad gryta till ca 180 grader, det fungerar utmärkta att mäta tempen med en digital ugnstermometer.
Fritera fläskbitarna gyllerbruna och låt dem rinna av på galler eller papper. Servera med ris garnera med finhackade godsaker, vårlök, koriander, chili.


Jag ska fortsätta att experimentera med denna rätt i framtiden. Skära fläsket i kuber, använda vanlig frityrsmet men framför allt högre kvalite på fläsket// Storebror

2 kommentarer:

casino gambling sa...

This topic have a tendency to become boring but with your creativeness its great.

sweepstake lotto sa...

What a great moment of reading blogs.